Cenaclul "Sunetul muzicii"

poezie, proză, muzică, pictură, fotografie, filozofie, evenimente culturale

Primul lucru pe care l-au făcut Ina şi Daniel, a fost introducerea acţiunii pentru pensia alimentară fiindcă Teo nu mai contribuia cu bani în casă de luni de zile şi singura care îl întreţinea pe Daniel era Ina, plus că plătea cheltuieli pentru întreţinerea casei şi a autoturismului. Avocata o sfătui pe Ina să depună şi acţiunea pentru partaj împreună cu cea de divorţ,  să fie amândouă procesele, pe rol.

-         Doamnă avocat, logic, ar trebui să nu împart apartamentul sau să am dreptul la o cotă mai mare din acest apartament, întrucât am avut o garsonieră repartizată de la serviciu când m-am căsătorit şi am făcut schimb cu acest apartament; eu am fost titulara, însă, după revoluţie l-am cumpărat împreună pe Legea 61/1990. Nu cred că este o împărţire justă şi morală.

-         Doamnă, îmi pare rău, apartamentul se va împărţi în mod egal, este cumpărat pe numele amândorura. Numai dacă ajungeţi la o înţelegere cu soţul, puteţi să-i daţi o sumă pe care o negociaţi împreună. Dar nu cred că este de acord fiindcă îl văd foarte înverşunat, a făcut întâmpinare în procesul pentru pensie alimentară. Este foarte hotărât să se răzbune pe amândoi.

-         Ştiu, a jurat că se va răzbuna pentru că am băgat divorţ şi mă vrea în stradă. Si nu numai pe mine, dar si pe fiul nostru care ţine cu mine şi care a avut curajul să-l dea în judecată pentru dreptul lui la pensie alimentară.

-         Doamnă, vă rog să mă credeţi că eu, dacă eram în locul dumneavoastra, nu mai stăteam cu el de când părinţii lui i-au donat cei 800 metri pătraţi; dumneavoastra, nu v-a “mirosit” nimic, atunci?

-         Ba da, dar nu m-am mirat, pentru că el este făcut pe acelaşi calapod ca şi părinţii lui: nişte parveniţi! Ei s-au îmbogăţit după revoluţie; au primit nişte terenuri în Bucureşti - mii de metri pătraţi- datorită fostului socru care a fost înfiat de mic copil de nişte oameni bogaţi şi de atunci, de când au primit aceste terenuri, trăiesc în euforie şi nimeni nu le mai ajunge la nas. Pe urmă, eu nu m-am băgat deloc şi am lăsat la latitudinea lor modul de perfectare a actelor, ştiam că dacă vom ajunge vreodată la divorţ eu nu o să am dreptul la acest teren, fiind donat, ca atare, nici nu am pretenţie, deşi timp de atâţia ani, de când îl avem, am investit în el foarte mulţi bani; acolo eram zi de zi, după serviciu, week-end de week-end. De aici se poate face diferenţa de educaţie, de omenie; eu, deşi eram titulara apartamentului pâna în revoluţie, am trecut apartamentul şi pe numele lui când l-am cumparat. Nici nu mă gândeam să divorţez după atâţia ani, eram o familistă convinsă şi credeam că nimeni, niciodată, nu ne va despărţi!

-         Va văd o femeie care gândiţi normal, inteligent, însă cu asemenea oameni nu ar fi trebuit să fiţi aşa; trebuia să vă asiguraţi. Poate că v-au crezut o naivă!

-         Nu, nu este vorba că m-au crezut o naivă, este felul lor de a fi, pe aceşti oameni nu-i poţi schimba, trebuie să îi iei ca atare,  şi nici nu poţi să te porţi în felul lor, fac mai rău; calcă peste cadavre! Aşa că, dacă este să mă judec cu ei, mă judec pe această cale, chiar dacă voi pierde; asta este viaţa, voi merge înainte, indiferent ce se va întâmpla!

-         Doamnă, aparatmentul va fi al dv. indiferent dacă va face cerere reconvenţională şi va dori şi el, apartamentul. Deşi fiul dv. nu va avea niciun drept la masa partajabilă, fiind major, ne vom lupta ca acest apartament să vă parvină. Acum, trebuie sa ne axăm pe divorţ şi pensia alimentară pentru fiul dv.

 

Primul proces a fost pentru pensia alimentară. S-a prezentat numai avocata. Teo a depus întâmpinare şi astfel s-a prelungit termenul de judecată. În cerere a făcut următoarele precizări:

“Afirmaţiile făcute de fiul meu în acţiunea introductivă, contravin situaţiei reale, din care reiese că acesta posedă un autoturism nou, prorietate personală, în condiţiile în care, fiind student, nu realizează venituri. Respectivul autoturism a fost achiziţionat cu banii obţinuţi de subsemnatul din activitatea profesională desfăşurată în străinătate, mai mult, toate costurile aferente funcţionării şi întreţinerii acestui autoturism, au fost suportate de subsemnatul.

De asemenea, fiul meu posedă telefon mobil de ultimă generaţie, achiziţionat tot cu banii subsemnatului, iar costurile facturilor telefonice este suportat tot de mine. Faţă de situaţia de mai sus, consider că reclamantul nu se află în nevoie, aşa scum prevede art.84, al.1, C. fam., astfel încât, solicit respingerea acţiunii. “  

 Instanţa a cerut ca Daniel să vină la interogatoriu.

 La data fixată, fiul a venit la tribunal şi s-a comportat normal, deşi avea emoţii, a răspuns calm, la toate întrebările din interogatoriu:

-         Nu-i aşa ca banii de maşină, pe care ţi-am făcut-o cadou când ai intrat la facultate, sunt dolarii, din misiile mele, de peste hotare?

-         Eu ştiu că am doi părinţi care muncesc, astfel că, împreună au contribuit la cumpărarea autoturismului pe numele meu şi pe care mi l-au făcut cadou cu ocazia reuşitei mele la facultate, a răspuns Daniel la prima întrebare.

-         Nu-i aşa că toate vacanţele pe care le-ai petrecut la munte, la mare, sejurul de 2 săptămâni din Anglia, în schimb de experienţă, au fost făcute din banii mei?

-         Nu, din banii ambilor părinţi!

-         Telefonul mobil, de ultimă generaţie, pe care îl posezi, nu-i aşa că eu ţi l-am cumpărat şi tot eu plătesc facturile telefonice?

-         Telefonul mobil l-am primit cadou de ziua mea de la ambii părinţi şi tot ei îmi plătesc facturile telefonice.

După terminarea acestei hărţuiri pe care a avut-o Daniel din partea propriului tată, Teo a fost obligat la plata pensiei alimentare, la 25% din venitul obţinut, net.

Numai că, având relaţii la serviciu, hârtia s-a întors la judecătorie iar pensia alimentara nu a fost primită; trecuseră câteva luni de zile şi Daniel nu primise niciun ban.

Ina s-a hotărât să meargă la grefier să întrebe ce se întamplă; de ce nu primeşte Daniel pensia alimentara, deşi s-a dat o sentinţă judecătorească.

Grefiera i-a spus că hârtia a fost trimisă cu poşta dar s-a întors de unde a plecat. A rugat-o pe Ina să aştepte puţin. A intrat la judecător. Acesta a invitat-o pe Ina în birou şi i-a spus:

-         Doamnă, trebuie să vă luptaţi cu acest individ care are relaţii peste tot;

hârtia noastră a venit înapoi. Trebuie să mergeţi în audienţă la directorul companiei şi să îi arătaţi faptele.

-         Domnule judecător, nu voi merge la director, nu vreau să-şi facă o

impresie proastă despre ce nevastă a avut; daţi-mi hârtia mie că voi merge direct la serviciul financiar, la şeful serviciului şi vă promit că nu plec de acolo până nu voi lua semnatură de primire a hârtiei.

-         Da, şi aşa este bine, dar, dacă aş fi în locul dv. m-aş fi dus la director, să vadă ce fel de tată este!

-         Nu vreau să-i fac rău, domnule judecător, este tatăl copilului meu!

-         Mai rar femeie ca dumneavoastră, v-o spun din experienţa mea profesională, pentru că am văzut cum s-a purtat la proces, ca tată, împotriva fiului! Sunteţi un om deosebit!

-         Vă mulţumesc domnule judecător! Voi merge pe această cale, aşa cum am gândit! Şi aşa se va răzbuna cumplit pe noi, nu vreau să-i mai dau şi această ocazie!

Chemă grefiera şi îi spuse să pregătească hârtia şi s-o aducă la semnat ca Ina să poată pleca cu toate actele în regulă.

A doua zi de dimineaţă, împreună cu Daniel, au mers să ducă hârtiile la serviciul financiar. Spre norocul lor, au găsit pe şefa serviciului financiar care a preluat actele, le-a semnat de primire şi le-a promis că se rezolvă totul şi că va primi pensia alimentară, retroactiv. Au plecat cu sufletul împăcat că s-au rezolvat toate, de la prima oră.

 

Urma procesul de divorţ. Avocata, care îi ceruse un onorariu de 1000 de lei Inei, (îi făcuse contract), este adevărat, în două rate, convenise pentru partaj să încheie contract pentru suma de 4500 de lei, tot în două rate, aceasta reprezentând 10% din suma pe care o estima pentru casă şi lucrurile din casă. Numai că Inei i s-a părut destul de mare onorariu şi i-a spus avocatei că nu poate face faţă situaţiei şi se mai gândeşte dacă o să meargă cu partajul în paralel cu divorţul şi că ar fi bine să se facă disjungerea cererii de divorţ cu cea având ca obiect partajarea bunurilor comune.

La prima înfăţişare, judecătoarea a dat un termen de gândire ambilor soţi de două luni. Când a văzut că Ina nu renunţă la acţiunea de divorţ, Teo a formulat o cerere reconvenţională la următoarea înfăţişare prin care solicita şi el desfacerea căsătoriei din culpa exclusivă a reclamantei-pârâte şi pretenţii la masa partajabilă:

- a solicitat partajarea apartamentului în cote egale şi să i se atribuie în natură; apoi, partajarea în cote egale, reprezentând dreptul de creanţă pentru plata preţului autoturismului achiziţionat pe numele fiului, din bugetul comun.

 În motivarea acesteia se arăta că neînţelegerile grave dintre soţi au fost determinate de “atitudinea reclamantei care nu a colaborat cu familia soţului şi este foarte geloasă”.

Pe Ina a pufnit-o şi râsul pentru motivele pe care le-a invocat în această cerere dar avocata i-a spus că aşa se procedează şi să nu se mire; să se aştepte la mai multe mizerii din partea lui fiindcă şi ea şi-a dat seama ce fel de individ este.

Înainte de a începe şedinţa pentru ultima înfăţişare la divorţ, avocata o întrebă pe Ina dacă va merge înainte cu ea, la partaj. Ina a spus că nu, din cauza onorariului prea mare. Ca la piaţă, avocata îi spuse că mai scade 500 de lei din onorariu, dar mai mult, nu. Ina i-a spus clar că nu va merge în continuare cu ea. Putea să-i spună că este de acord până la terminarea procesului de divorţ însă întotdeauna îşi respecta cuvântul promis şi nu voia să pară neserioasă atât în faţa avocatei cât şi a propriei persoane; asta însemna prestigiul ei ca om.  La încheierea şedinţei, avocata a fost de acord ca desfacerea căsătoriei să se facă din vina ambilor soţi. Ina a înghiţit prima găluşcă- fără să-i placă- din partea avocatei; era hotărâtă să o schimbe.

(acest pasaj este dintr-un alt capitol al viitorului meu roman pe care l-am intitulat provizoriu:”În pat cu duşmanul”)

Vizualizări: 13

Comentariu publicat de Vasilica Ilie pe Aprilie 28, 2011 la 9:17am
Maria, ce pot spune? Imi scriu gandurile...Ma bucur ca iti place. Este un roman care, sper ca la anu' sa fie gata...Iti multumesc pentru popasul tau si semnul de citire! Cu mult drag, Vali

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cenaclul "Sunetul muzicii" !

Alătură-te reţelei Cenaclul "Sunetul muzicii"

Parteneri

Suflet si spirit de mediator

 ADEVǍRUL

ADVOCACY GRUP SEBES

advocacy.sebes@yahoo.com

                

ECHIPA

VIRGINIA - SMARANDITA BRAESCU


  

si PETRU FAGARAS,  creatorii retelei, administratori principali

 

NICK IOSUB

Administrator activitate

 

MARIANA DUMITRAN

Comentator texte

Activitatea Recentă

Utilizatorului Petrica Fagaras îi place postarea pe blog O lume...minunata! a lui blaga valeriu-catalin
cu 7 ore în urmă
Postare de log efectuată de blaga valeriu-catalin
Duminică
Pictograma profiluluiPetrica Fagaras i-a dăruit un cadou utilizatorului Turcu Bogdan
Ian 8
Pictograma profiluluiPetrica Fagaras i-a dăruit un cadou utilizatorului Aurel Conțu
Ian 8
Utilizatorului Petrica Fagaras îi place postarea pe blog Apariţii editoriale-RISIPIT ÎN CURCUBEU autor Petru Făgăraş (editura Altip-Alba Iulia 17.12.2010) a lui Petru Făgăraş
Ian 8
Utilizatorului Petrica Fagaras îi place postarea pe blog INTERSECŢIA VOCAŢIEI sau CERNEALA PREŢIOASĂ A IUBIRII de Maria Diana Popescu,AGERO-Stuttgart a lui Petru Făgăraş
Ian 8
Pictograma profiluluiPetrica Fagaras i-a dăruit un cadou utilizatorului Ioan Muntean
Ian 7
Pictograma profiluluiPetrica Fagaras i-a dăruit un cadou utilizatorului Calinescu Maria
Ian 7
Pictograma profiluluiPetrica Fagaras i-a dăruit un cadou utilizatorului ica matei
Dec 27, 2024
Lui Petrica Fagaras i-a plăcut profilul lui GETA-MARIA MARIS GUJU
Dec 16, 2024
Pictograma profiluluiPetrica Fagaras i-a dăruit un cadou utilizatorului GETA-MARIA MARIS GUJU
Dec 16, 2024
Lui Petrica Fagaras i-a plăcut profilul lui Faur Emilia
Dec 16, 2024
Lui Petrica Fagaras i-a plăcut profilul lui Mediatorul cartii
Dec 16, 2024
Lui Petrica Fagaras i-a plăcut fotografia lui Andreea Timis
Dec 16, 2024
Lui Petrica Fagaras i-a plăcut profilul lui Andreea Timis
Dec 16, 2024
Lui Petrica Fagaras i-a plăcut fotografia lui Mediatorul cartii
Dec 16, 2024
Lui Petrica Fagaras i-a plăcut fotografia lui Mediatorul cartii
Dec 16, 2024
Lui Petrica Fagaras i-a plăcut profilul lui Ispas Dina
Dec 16, 2024
Lui Petrica Fagaras i-a plăcut profilul lui Ispas Dina
Dec 16, 2024
Lui Petrica Fagaras i-a plăcut videoclipul lui Dragomir Alina Simona
Dec 12, 2024

Forum

Nu v-am uitat dragii mei! De aceea, iata, va dedic "raiul lacrimei" mele de pe "plaiul meu românesc"!

Începută de Maria CROCY în Exemplu de Titlu. Cel mai recent răspuns de Mariana Dumitran Apr 14, 2017. 4 Răspunsuri

Azi am gasit un mesaj, care mi-a provocat subit o durere.Indragita scriitoare,  Viorela Codreanu mi-a trimis un mesaj : "Ne-ati uitat cu totul ???" Desi…Continuare

Cuvinte cheie : ţară, cuvânt, iubire

Cura de gândire

Începută de Maria CROCY în Neîncadrat în categorii. Cel mai recent răspuns de Georgeta NEDELCU Iun 20, 2021. 24 Răspunsuri

 Apa are propria-i inteligență : sapă maluri;  hrănește; spală și înmoaie; debordează lin sau sălbatic; vindecă boli; evaporă și ascultă muzică (numai simfonie). Succederea unor emoții intense aduc…Continuare

Cuvinte cheie : crocy, maria, conștiință

Geometria cunoașterii (după „Ascunde poete întristarea” de Emanuel Pope)

Începută de Maria CROCY în Neîncadrat în categorii. Cel mai recent răspuns de Maria CROCY Oct 26, 2015. 15 Răspunsuri

Axă : cer –apă –pământ.Meridian – cuvânt necunoscut din unghi drept.Linia – curbă întinsă,…Continuare

Cuvinte cheie : întristarea, poete, ascunde

Zburați cu propriile voastre aripi

Începută de Bota Claudia în Exemplu de Titlu. Cel mai recent răspuns de CIOBOTARIU MARIA Feb 3, 2022. 4 Răspunsuri

Zburați cu propriile voastre aripiAutor: Claudia BotaZburați mereu în largul vieții,Cu…Continuare

Cuvinte cheie : zbor, aripi, poezie

SUFLETE BĂTRÂNE!

Începută de Smeu-Mare Elena în Neîncadrat în categorii. Cel mai recent răspuns de Smeu-Mare Elena Dec 31, 2014. 4 Răspunsuri

SUFLETE BĂTRÂNE!Citesc Fie cuvintele unui filosof anonim, Fie frica din ochiul omenesc Care vede ce prompt îmbătrânim!Noi, Muritorii, trăim şi mult, dar şi puţin, Pe când cei pe dinăuntru goi Trăiesc…Continuare

DEFINIŢIE

Începută de emilia popescu rusu în Exemplu de Titlu. Cel mai recent răspuns de Mariana Dumitran Oct 26, 2015. 4 Răspunsuri

Iubirea ta... albă pasăre,minusculă,rotindu-se concentric în făptura mea.Iubirea mea...întinderea albastră,scăldând plaja sufletului tău,cu nisipuri aurii mişcătoare...Continuare

JUSTIFICARE

Începută de emilia popescu rusu în Exemplu de Titlu. Cel mai recent răspuns de Mariana Dumitran Aug 16, 2016. 4 Răspunsuri

Un fior străbate fiinţa,nostalgii şi-au făcut cuib în suflet,tristeţi...visări... cu chip de poezie,o pală de lumină înaripează clipa.Viaţa îşi deapănă firul...lumea de rostu-i îşi vedenumai…Continuare

PRIMĂVARA

Începută de Elena Buldum în Exemplu de Titlu. Cel mai recent răspuns de Mariana Dumitran Apr 14, 2017. 3 Răspunsuri

Poema curt d’ELENA BULDUM traduït del romanés al català per PERE BESSÓestació de primaveraen les galtes rogesbotons de peoniesllagrimegenla rosada del matí***anotimp de primăvarăîn obraji roșiiboboci…Continuare

Iarna

Începută de Mariana Bendou în Exemplu de Titlu. Cel mai recent răspuns de Mariana Bendou Dec 26, 2014. 2 Răspunsuri

Iarnã, du-te!…Continuare

Cuvinte cheie : 2014, Bendou, Mariana, iarna

COLAJ ...in versuri

Începută de Aida Zaharia în Exemplu de Titlu. Cel mai recent răspuns de Aida Zaharia Feb 5, 2022. 2 Răspunsuri

SUFLET PERECHE Mi-ai intrat în sufletîn miez de octombrie,Te-ai furișat în adâncul…Continuare

© 2025   Created by Petru Făgăraş.   Oferit de

Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor