Cenaclul "Sunetul muzicii"

poezie, proză, muzică, pictură, fotografie, filozofie, evenimente culturale

Creasta unui val al Constiintei-11 iunie 2011-autori: Horia Turcanu si Elena Francisc

Enormă deschidere a Călătoriei Inimii la Iaşi. 32 de oameni au făcut primii paşi în explorarea propriei conştiinţe divine. Energia formidabilă pe care a acumulat-o Călătoria Inimii în ultimii ani se suprapune peste cea a zecilor de mii de oameni care călătoresc în propria conştiinţă pretutindeni în lume, în aceste zile. Mai şi iunie, două luni înalte ale acestui an. Creasta acestui val : 11 iunie 2011. Vom trăi experienţa acestei energii la Oradea. Configuraţii astrologice rarissime amplifică procesul global al transformării Conştiinţei. Cea mai spectaculoasă călătorie de conştiinţă a acestui an. O ocazie enormă pentru exploratorii Sinelui.

O experienţă transformatoare pe care n-o vom uita niciodată

Am dorit mult să ajungem la Iasi. Mai ales eu, Horia Ţurcanu, care mă simt legat într-un fel misterios de tărâmul dulcei Moldove şi de spiritul blând al acelor locuri. Era un sentiment care venea din adâncuri, acela că într-un fel sau altul Călătoria Inimii tebuie să ajungă la Iaşi. Şi în cele din urmă am ajuns, în weekendul trecut. A fost una dintre cele mai spectaculoase călătorii de conştiinţă pe care le-am făcut vreodată cu ajutorul Respiraţiei Inimii şi al Respiraţiei Holotropice. Una dintre cele mai superbe incursiuni în adâncurile inimilor noastre, una dintre cele mai frumoase simţiri a ceea ce suntem noi cu adevărat. Vă mulţumim din inimă, eu şi Elena Francisc, tuturor acelora care aţi fost cu noi în această călătorie superbă, pentru încrederea voastră în noi şi în acest proces, pentru sinceritatea şi căldura voastră, pentru curajul cu care aţi coborât în experienţă şi pentru că ne-aţi permis să simţim frumuseţea sufletului vostru. Vă promit, ne vom întoarce.

Totul a început joia trecută, cu o conferinţă, aşa cum facem noi deobicei. Urma să vorbim despre stările de conştiinţă extinsă şi despre rolul lor în marele proces de transformare prin care trece umanitatea şi fiecare dintre noi. Prima surpriză a fost nuărul foarte mare de oameni care au fost acolo. Sala devenise neîncăpătoare. Toţi ştiau despre ceea ce facem, despre ceea ce scriem şi mai ales despre ceea ce experimentăm. A doua surpriză a fost direcţia în care a luat-o discuţia noastră. Ieşenii s-au dovedit a fi nişte interlocutori subtili şi pregătiţi, curioşi şi rafinaţi, astfel încât ceea credeam că va fi doar o punere în temă, s-a transformat într-o adevărată incursiune în cele mai adânci explorări ale arhitecturii interioare a Conştiinţei. Habar n-am când au trecut aproape trei ore de comuniune cu cei peste o sută de participanţi. A fost ca o transă, ca stare de conştiinţă extinsă. I-am simţit pe oamenii aceia cu inima, am simţit prezenţa lor integrală, setea lor de a afla, de a experimenta, am simţit dorinţa lor uriaşă de a trece dincolo de aparenţele minţii. Am simţit că vorbele mele nimeresc pe un teren fertil şi generos, că energia din spatele cuvintelor mele este primită şi plăcută, am simţit că prezenţa noastră acolo este nu numai potrivită, dar că trăim împreună o clipă perfectă pe care o aşteptam demult şi care trebuia neapărat să existe. Am simţit că nu este o întâlnire obişnuită şi nici întâmplătoare, oamenii aceştia ne aşteptau cumva şi că noi aşteptam cumva să-i întâlnim. A fost extraordinar. Şi apoi, în final, o mulţime dintre ei au dat năvală să se înscrie la workshop-ul care începea a doua zi.

Acum, trebuie să ştiţi că înscrierile la workshop-urile noastre se fac cu mult timp înainte. Nu eram pregătiţi să primim atât de mulţi oameni pe cât au vrut să se înscrie. Dar unii dintre ei au dorit atât de mult să vină încât am zis ok, fie ce-o fi, poate că aşa trebuie să fie, să avem încredere în realitate aşa cum este.

Şi bine am făcut, căci ceea ce avea să urmeze a depăşit orice aşteptare.

Tot ceea ce suntem, suntem ACUM

Cei care au experimentat cu noi înţeleg perfect ce înseamnă inductivitatea conştiinţei. Înseamnă că nici o experienţă pe care a avut-o vreodată un om nu rămâne ascunsă, că nici o înţelegere, nici o revelaţie, nici un nivel al conştiinţei nu este vreodată trăit de cinva, fără ca acea experienţă să nu devină imediat accesibilă întregii umanităţi. Toată experienţa noastră, toate experienţele noastre şi ale grupurilor cu care am lucrat vreodată, toate experienţele noastre din Peru şi din alte părţi ale lumii, cu plante sacre sau cu respiraţia, devin accesibile în momentul în care facem o asemenea călătorie. Oameni care nu au experimentat niciodată aşa ceva, trecând prin poarta propriei trăiri, pot accesa orice nivel de conştiinţă pe care noi l-am trăit vreodată. Aceasta deosebirea între a experimenta de unul singur şi a face acest lucru în comuniune cu alţii.

Dar a fost mai mult decât atât. Anul acesta, 2011 este un an important în procesul transformare globală. Energii enorme învăluie pământul, configuraţii cosmice uluitoare converg către creşterea exponenţială a marii transformări de conştiinţă la care luăm cu toţii parte. Scriam în articolul despre aniversarea lui Stan Grof, aici, pe Călătoria Inimii, despre iniţiativa planetară a Respiraţiei Holotropice, în care zeci de mii de oameni de pe toată planeta, îşi vor reuni energiile şi intenţia timp de o lună de zile şi vor călători in conştiinţă împreună. Ei bine, în nod sincronistic, workshop-ul de la Iasi a început exact în ziua în care a fost initiată această actiune.

Într-un fel sau altul, cert este că energia acestei întâlniri a noastre cu Iasiul a fost fabuloasă.

Am călătorit pe nori. Nu, călătoriile de conştiinţă nu pot fi povestite. Poate că unii dintre călători o vor face. Dar eu vă pot spune că a fost o călătorie profund transformatoare. Am văzut multe transformări uimitoare în anii de când ghidăm asemenea călătorii interioare, dar niciodată parcă revelaţiile nu au fost atât de clare, înţelesurile şi semnificaţiile experienţelor atât de definite. Cei care au plecat de la această întâlnire nu mai erau aceiaşi care veniseră, după cum nici noi nu vom mai fi aceiaşi după ea. Au fost oameni care au venit acolo neîncrezători. În proces şi în ei înşişi. Nu credeau că pot simţi energiile interioare ale propriei lor fiinţe, nu credeau că pot experimenta dincolo de platitudinea realităţii liniare. Porţile s-au deschis şi au putut simţi ceea ce citiseră prin cărţi. Au fost oameni care veniseră prinşi în plasa întrebărilor şi care au găsit răspunsuri. Au fost oameni care căutaseră toată viaţa şi toate vieţile în exteriorul lor şi care acum au găsit calea către adâncurile fiinţei. A fost una dintre cele mai grozave deschideri la care am fost părtaş vreodată.

Întotdeauna, ultimul workshop este cel mai grozav. Nu e o coincidenţă, ci urmarea faptului că experienţele se acumulează într-un spaţiu non-temporal şi că pot fi accesate de către toţi aceia care parcurg acest drum. Dar la Iaşi a fost mai mult decât atât, căci contextul a fost foarte generos. Porţile conştiinţei s-au deschis larg din pricina acestui context de conştiinţă, în care oameni din toată lumea experimentează în acelaşi timp. În aşa fel încât, cu adevărat, ei au putut beneficia nu numai de energia Călătoriei Inimii, ci de tot ce se petrece în lume acum. Cu adevărat, ei au intrat în nivelul de conştiinţă colectiv al întregii umanităţi. Niciodată nu am simţit într-o asemenea măsură forţa momentului ACUM. Niciodată întrarea în Prezenţă nu a fost mai rapidă şi mai clară. Trăim timpuri mari, dragi prieteni, şi cel mai frumos este că o facem împreună.

Energia procesului transformării devine din ce în ce mai rapidă şi mai mare. Procesele devin din ce în ce mai accesibile. Cei care intră în stări de conştiinţă extinsă acum, au ocazia să facă salturi enorme, beneficiind de energia Întregului aflat în transformare.

Pe drumul de întoarcere de la Iaşi către Bucureşti, în maşină, străbătând podişurile solare ale Moldovei, câmpuri cu maci şi rotunjimile dealurilor, pot să vă spun că noi, Horia Ţurcanu şi Elena Francisc, am fost fericiţi. Tot drumul am vorbit despre ceea ce se petrecuse la Iaşi, cuprinşi de euforie şi de entuziasmul de a trăi aceste vremuri. Nu mai era vorba doar despre noii prieteni care trăiseră alături de noi miracolul, dar conştientizarea marii transformări în ansamblu. Ştim că vârful acestei perioade extraordinare este luna iunie şi că pe 11 iunie, atunci când vom fi la workshop-ul de la Oradea, se va petrece ceva uluitor. Ne spuneam: „dacă acum, la Iaşi, toate acestea au fost posibile, atunci cum va fi energia de la Oradea, când vom fi pe vârful acestui val uriaş de energie?”  Era la sfârşitul unui workshop, la capătul unei experienţe, şi totuşi trăiam totul ca pe un nou început, simţeam acea bucurie ca un curent electric care te animă la începutul unui drum. Mulţumim Iaşi! Ne vom întoarce.

Creasta valului de energie

Ce va urma deci? O experienţă cum n-a mai fost alta în istoria Călătoriei Inimii, la Oradea. Vom avea un context energetic maxim. Aşadar, invităm pe toţi prietenii Călătoriei Inimii să fie împreună cu noi la marea Respiraţie a Inimii  de la Oradea, cu ocazia zilei de 11 iunie 2011. Vom călători în Conştiinţă împreună cu zeci de mii de oameni de pe toată planeta şi în acelaşi timp îl vom sărbători pe prietenul inimii noastre Stanislav Grof, unul dintre cei mai străluciţi vizionari ai timpurilor. Va fi un workshop de mare excepţie, cu experienţe  foarte intense. Ocazia pentru un mare salt. Merită să veniţi pentru cele trei zile ale comuniunii de oriunde pentru a participa la ceea ce va urma. Dar dacă nu puteţi veni dragi prieteni, conectaţi-vă cu noi în Conştiinţă de oriunde v-aţi afla. E simplu: aşezaţi-vă confortabil, închideţi ochii şi respiraţi adânc şi conştient, în spaţiul interior al corpului, aşa cum facem la toate întâlnirile noastre, cu intenţia de a fi alături de noi. Şi veţi fi, şi veţi simţi.

Totul se petrece din ce în ce mai rapid dragii noştri, nu vă temeţi de transformări şi nici de „crize”, căci acestea nu sunt decât semnele transformării. Tot ceea ce am crezut că suntem rămâne în urmă, dacă le lăsăm să se ducă. Devenim cine suntem cu adevărat, fiinţe sublime care au experienţa umanităţii.

Foarte curand, vom da drumul unui articol despre contextul astrologic al marii întâlniri de la Oradea, semnat de prietena noastră Dora Muth. Şi nu uitaţi, Călătoria Inimii este călătoria Sufletului aflat în încarnare, călătoria Umanităţii către ea însăşi.

Vă iubim,

Horia Ţurcanu şi Elena Francisc

Vizualizări: 189

Comentariu publicat de Cristi Iordache pe Iunie 5, 2011 la 8:27am

Este ok

dar nu faceţi un guru din Stan Grof

la modul în care naraţi, aduceţi un deserviciu ideii, dumneavoastră înşivă şi doctorului, prin dezechilibrul POX

 

Aprecieri pentru teme, workshop şi bucuria pe care aţi trăit-o!

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cenaclul "Sunetul muzicii" !

Alătură-te reţelei Cenaclul "Sunetul muzicii"

Parteneri

Suflet si spirit de mediator

 ADEVǍRUL

ADVOCACY GRUP SEBES

advocacy.sebes@yahoo.com

                

ECHIPA

VIRGINIA - SMARANDITA BRAESCU


  

si PETRU FAGARAS,  creatorii retelei, administratori principali

 

NICK IOSUB

Administrator activitate

 

MARIANA DUMITRAN

Comentator texte

Activitatea Recentă

Petrica Fagaras a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Cine sunt eu? a utilizatorului Petrica Fagaras
Marţi
Utilizatorului Petrica Fagaras îi place postarea pe blog Cine sunt eu? a lui Petrica Fagaras
Marţi
blaga valeriu-catalin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Sublima clipa a utilizatorului blaga valeriu-catalin
Luni
blaga valeriu-catalin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Cine sunt eu? a utilizatorului Petrica Fagaras
Luni
Utilizatorului blaga valeriu-catalin îi place postarea pe blog Cine sunt eu? a lui Petrica Fagaras
Luni
blaga valeriu-catalin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog La margine de vis a utilizatorului CIOBOTARIU MARIA
Luni
Utilizatorului blaga valeriu-catalin îi place postarea pe blog La margine de vis a lui CIOBOTARIU MARIA
Luni
Postare de log efectuată de Petrica Fagaras
Luni
Utilizatorului Petrica Fagaras îi place postarea pe blog La margine de vis a lui CIOBOTARIU MARIA
Luni
Postare de log efectuată de CIOBOTARIU MARIA
Luni
CIOBOTARIU MARIA a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Ești răsăritul meu de soare a utilizatorului CIOBOTARIU MARIA
Luni
CIOBOTARIU MARIA a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Sublima clipa a utilizatorului blaga valeriu-catalin
Luni
Utilizatorului CIOBOTARIU MARIA îi place postarea pe blog Sublima clipa a lui blaga valeriu-catalin
Luni
blaga valeriu-catalin şi MIHAIL TĂNASE sunt acum prieteni
Iul 20
Petrica Fagaras a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog INVITAȚIE: „TREPTELE IUBIRII” – ANTOLOGIA POEȚILOR DE PRETUTINDENI a utilizatorului MIHAIL TĂNASE
Iul 16
Utilizatorului blaga valeriu-catalin îi place postarea pe blog INVITAȚIE: „TREPTELE IUBIRII” – ANTOLOGIA POEȚILOR DE PRETUTINDENI a lui MIHAIL TĂNASE
Iul 16
MIHAIL TĂNASE a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog INVITAȚIE: „TREPTELE IUBIRII” – ANTOLOGIA POEȚILOR DE PRETUTINDENI a utilizatorului MIHAIL TĂNASE
Iul 15
Pictograma profiluluiPetrica Fagaras i-a dăruit un cadou utilizatorului Radu Andreea Elena
Iul 15
Pictograma profiluluiPetrica Fagaras i-a dăruit un cadou utilizatorului Radu Andreea
Iul 15
Petrica Fagaras a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog INVITAȚIE: „TREPTELE IUBIRII” – ANTOLOGIA POEȚILOR DE PRETUTINDENI a utilizatorului MIHAIL TĂNASE
Iul 15

Forum

Nu v-am uitat dragii mei! De aceea, iata, va dedic "raiul lacrimei" mele de pe "plaiul meu românesc"!

Începută de Maria CROCY în Exemplu de Titlu. Cel mai recent răspuns de Mariana Dumitran Apr 14, 2017. 4 Răspunsuri

Azi am gasit un mesaj, care mi-a provocat subit o durere.Indragita scriitoare,  Viorela Codreanu mi-a trimis un mesaj : "Ne-ati uitat cu totul ???" Desi…Continuare

Cuvinte cheie : ţară, cuvânt, iubire

Cura de gândire

Începută de Maria CROCY în Neîncadrat în categorii. Cel mai recent răspuns de Georgeta NEDELCU Iun 20. 24 Răspunsuri

 Apa are propria-i inteligență : sapă maluri;  hrănește; spală și înmoaie; debordează lin sau sălbatic; vindecă boli; evaporă și ascultă muzică (numai simfonie). Succederea unor emoții intense aduc…Continuare

Cuvinte cheie : crocy, maria, conștiință

Geometria cunoașterii (după „Ascunde poete întristarea” de Emanuel Pope)

Începută de Maria CROCY în Neîncadrat în categorii. Cel mai recent răspuns de Maria CROCY Oct 26, 2015. 15 Răspunsuri

Axă : cer –apă –pământ.Meridian – cuvânt necunoscut din unghi drept.Linia – curbă întinsă,…Continuare

Cuvinte cheie : întristarea, poete, ascunde

SUFLETE BĂTRÂNE!

Începută de Smeu-Mare Elena în Neîncadrat în categorii. Cel mai recent răspuns de Smeu-Mare Elena Dec 31, 2014. 4 Răspunsuri

SUFLETE BĂTRÂNE!Citesc Fie cuvintele unui filosof anonim, Fie frica din ochiul omenesc Care vede ce prompt îmbătrânim!Noi, Muritorii, trăim şi mult, dar şi puţin, Pe când cei pe dinăuntru goi Trăiesc…Continuare

DEFINIŢIE

Începută de emilia popescu rusu în Exemplu de Titlu. Cel mai recent răspuns de Mariana Dumitran Oct 26, 2015. 4 Răspunsuri

Iubirea ta... albă pasăre,minusculă,rotindu-se concentric în făptura mea.Iubirea mea...întinderea albastră,scăldând plaja sufletului tău,cu nisipuri aurii mişcătoare...Continuare

JUSTIFICARE

Începută de emilia popescu rusu în Exemplu de Titlu. Cel mai recent răspuns de Mariana Dumitran Aug 16, 2016. 4 Răspunsuri

Un fior străbate fiinţa,nostalgii şi-au făcut cuib în suflet,tristeţi...visări... cu chip de poezie,o pală de lumină înaripează clipa.Viaţa îşi deapănă firul...lumea de rostu-i îşi vedenumai…Continuare

PRIMĂVARA

Începută de Elena Buldum în Exemplu de Titlu. Cel mai recent răspuns de Mariana Dumitran Apr 14, 2017. 3 Răspunsuri

Poema curt d’ELENA BULDUM traduït del romanés al català per PERE BESSÓestació de primaveraen les galtes rogesbotons de peoniesllagrimegenla rosada del matí***anotimp de primăvarăîn obraji roșiiboboci…Continuare

Zburați cu propriile voastre aripi

Începută de Bota Claudia în Exemplu de Titlu. Cel mai recent răspuns de Bota Claudia Iun 13, 2016. 3 Răspunsuri

Zburați cu propriile voastre aripiAutor: Claudia BotaZburați mereu în largul vieții,Cu…Continuare

Cuvinte cheie : zbor, aripi, poezie

Iarna

Începută de Mariana Bendou în Exemplu de Titlu. Cel mai recent răspuns de Mariana Bendou Dec 26, 2014. 2 Răspunsuri

Iarnã, du-te!…Continuare

Cuvinte cheie : 2014, Bendou, Mariana, iarna

UMĂRUL TĂU

Începută de Aida Zaharia în Exemplu de Titlu. Cel mai recent răspuns de Aida Zaharia Feb 8, 2014. 2 Răspunsuri

Colorează-mi viselecu mănunchiuri de stele,adunate din abisul întunecat al nopțilorcând stau cu ochii pironițiîn neantCăutându-mi punctul de sprijinde care să mă agăț,de care să mă avântsă merg mai…Continuare

© 2021   Created by Petru Făgăraş.   Oferit de

Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor