Cenaclul "Sunetul muzicii"

poezie, proză, muzică, pictură, fotografie, filozofie, evenimente culturale

”VISE TARZII” VOL 1, COORDONATOR , CO-AUTOR, INIȚIATOR PROIECT ELENA BULDUM, EDITOR DAN DESLIU

                                                      

                                                     PREFAȚĂ

Volumul de versuri ”Vise târzii” reunește oameni cu suflete mari,suflete care aduc lumină și dăruiesc iubire prin locurile în care ajung.

A citi gândurile acestor oameni este o adevărată bucurie și motiv de revelație pentru mințile aflate în căutarea fericirii și a descoperirii tainelor vieții.

ELENA BULDUM -coordonator în această inedită antologie, ne dăruiește o poezie suavă presărată cu petale din trăirile spirituale ale sufletului de poet, un veșnic călător prin meandrele timpului atât de greu de oprit: ”Mi-a căzut în brațe timpul”. De la prima poezie şi până la ultima, versurile stau mărturie neclintită a unei sensibilităţi deosebite, confruntată neîncetat cu sentimentul profund al iubirii care apare ca o tainică incursiune în universal interior: ”Ce trimite Dumnezeu”, ” Sfântă punte”.

OANA BERDILĂ -ne uimește cu o poezie sinceră, puternică, optimistă ale cărei cuvinte, la un moment dat pot fi considerate adevărate modele de supraviețuire: ” Un simplu om”, ” Nu mă las”, ” Rugă”.

RODICA CONSTANTINESCU -poeta călătoare prin timp și univers ”Curând în univers”, care dăruiește sclipiri din frumusețea trăirilor sufletului românesc ”Zburăritul după fete” care așteaptă în ”Rugă mută” o rază din sfintele lăcașuri

LUCIAN-ANTON SIPOS -ne invită să descoperim frumusețea și puterea iubirii prin versuri atent meșteșugite: ”Îţi dau tot”, ” Cât de frumoasă ești!”, ” Învață...”.

VASILE NEAGU–SCÂNTEIANU -ne demonstrează încă odată că poezia produce o transcendență spirituală ”Enigme vechi”, ” Pe vadul vechii dimineţi”, ” A fost să fiu...”.

COSTACHE NĂSTASE -ne transmite cu calm și seninătate ” Vise”, curajul de a ierta și de a aborda ” Un nou început” pentru că mereu există pentru fiecare suflet venit pe Pământ o ”Predestinare”.

PĂSCĂLIN MARIANA -așa cum un contabil bun este atent la fiecare cifră, sufletul de poet prețuiește fiecare literă din fiecare cuvânt. Autoarea pare a avea o baghetă magică care se joacă cu cuvintele, realizând versuri atent meșteșugite, pline de înțelepciune: ”O frunză sunt eu...”, ”O clepsidră este timpul”, ”Gând fugar”.

MARIANA NEACȘU -apare ca o rază de soare aducând întreaga bucurie a creației. Versul autoarei păstrează încă, ” Prin timpul zăvorât”, puritatea copilăriei. Creația este pentru autoare o ” Apă de dor” care răcorește setea de cultură, setea de creație. Uneori versurile par triste dar autoarea ne mărturisește că a făcut un ”Pact cu soarta” în așteptarea acelui ” curat şi înflorit izvor”.

ILEANA CORNELIA NEAGA -descoperim aici o româncă autentică, o scriitoare care reușește să transmită timpului spiritualitatea neamului românesc, îndemnând cititorul să facă o ” Hora poeziei”, chiar dacă în aceste vremuri tulburi, pentru mulți români, viața uneori pare a fi o ” Așteptare” care să ne aducă din clipă în clipă bucuria unei ” Vești”.

TATIANA AFĂNAŞ CRECIUN -ne prezintă universul creației ca un ” Bulgăre de aur. ” Viața” este o adevărată provocare pentru autoarea care pășind pe ”Covorul vieții” ne dăruiește cristale din cele mai curate gânduri de mamă, de om, de învingător.

ZINAIDA AMBROCI -un dascăl care ne reamintește că ” Sfințiți prin iubire” iubirea devine eternă pentru că ” Smerindu-ne în fața Iubirii Eterne… Aș fi mereu, gândul/Ce mă duce spre tine.”. Pentru autoare ” Lacrimile – perle calde” devin izvoare de înțelepciune pentru că :” Cu voi se naște omul,/Iar fără voi, nu pleacă în veșnicie! ”.

MARCELA STRAUA -autoarea ne demonstrează încă odată cât de frumos matematica se împletește cu poezía atunci când: ” Plutim, purtaţi de albul vis… Plutim spre... nemurire”, dar să fim atenți: ”Din viață” să nu uiți niciodată ” Trei lucruri, să păstrezi/Cu RĂBDAREA te-narmezi, SPERANŢA să te hrănească, CINSTEA să te însoţească.” Pentru că ”O clipă...” poate deveni mereu ”Sărbătoarea iubirii”.

BOGDAN STOICESCU –în ”Pași spre nemurirea iubirii… ( Șoaptă…)” autorul ne atenționează că pentru cei ce știu să prețuiască viața: ”Iubirea poate naște nemurire”și atunci în ” Orașele anilor…”se păstrează ”Tinerețea, surâsul, Vise târzii, volumul 1 puritatea, iubirea,/Toate așteptând un blitz/ Să fulgere într-o nedeslușită nemișcare...”pentru că ”Timpul” este un mister ascuns în nisipul clepsidrelor.

VALERIU CERCEL -poetul românilor de pretutindeni, poetul cu care mulți români ar dori să se întâlnească sau să vorbească măcar o dată în viață, ne transmite cu umorul caracteristic, de peste ocean că ”1 Martie” este pentru români ”Semn de dragoste şi dor”. Pentru omul plin de umor ”Prostia s-a plictisit”, pentru că el reușește glumind în caracteristicul stil românesc să depășească orice ” Iarnă grea” trecând cu ”Inocență” peste încercările vieții.

DANA ENE -ne mărturisește și ne demonstrează prin versuri că ” poezia este cel mai frumos loc în care îmi pot odihni sufletul”: ” În curând”,” Impact”, ”Speranța”.

NICUȚĂ IOAN LUNGU –în mirifica sa sete de viață, de perfecțiune, de absolut , ne aduce versuri în care ” Iubirea e totul” iar ” Cuvântul magic” din ”Glasul tău” devine susur de izvor.

CORINA MIHAELA SOARE -prin sinceritatea sentimentelor și prin simplitatea formei, găsește drumul cel mai scurt, dar și cel mai rapid și fascinant, în același timp, de a ajunge la sufletul cititorului. Citind ” Ziua de azi” simți cum versurile devin ” Scrisori către tine” pentru că așa cum ne mărturisește autoarea în ”Dor”, ”mereu te caut în versul de iubire”.

COSTINA SAVA – ne aduce în acest volum ” PICĂTURA DE STILISTICĂ” reamintindu-ne de marii creatori de frumos din literatura română.

JANINA SFETCU -ne frapează prin versuri în care cuvintele dansează ca un ropot de ploaie de primăvară ”desculţe de noi/ cu un transplant de atingeri”. În” Zile înşirate” trăirile devin ”o herghelie de cuvinte/în tropot/prin gânduri/puse la uscat”. În ”Poem orb” autoarea ne invită din nou la meditație:” când am ajuns la capătul poemului/mi-am reîndreptat tălpile/spre începutul lui”.

PANCU ZINA – DORINA -ne îndeamnă la meditație prin versuri ce par întrebări: ”Unde va fi primăvara mea?”, ”Ce culoare au sentimentele?”până când cuvintele se rostogolesc ca un ” Ţipăt” marcând această ”Ridicolă, linia vieţii”.

ELENA MOISEI -ne încântă cu versuri pline de iubire:”Dragoste de ștrengătiță”, ne descoperă armonía sufletelor și frumusețea lor dar și provocările universului în care trăim ”Spectacol pe cer” descoperi esența misterioasă a iubirii, acea iubire care dăinuie dincolo de dimensiunea terestră ”Ora zero”.

IOAN MIHAELA STETIU - ne mărturisește că este ” un om simplu vrăjit de poezie” plin de iubire și armonie: ” Mă numesc iubire”, care pășește ” Desculță prin gânduri”, dar care reușește cu răbdare să treacă prin ” Marea vieții”.

ALINA MATEAȘ -Ne reamintește de veșnicia Luceafărului poeziei românești- ”În memoria lui Eminescu”, de frumusețea iubirii adevărate - ”Mi-e dor” dar și de durereatrădării și a iubirii neîmpărtășite - ”Umbra din inima mea”. Vise târzii,

DAN MITRACHE -este un adevărat prieten al cuvintelor reuușind să îmbine pragmatismul vieţii cu romantismul ”În doi” și ne transpune iubirea în ” Altă dimensiune” știind că viața devine ”Împlinire” pentru că ”AMARE SEMPRE”(A iubi mereu) este cel mai frumos mod de a trece prin viață. Tărâmul poeziei este unul din acele câteva refugiii unde mintea unui om poate avea parte atât de provocare, cât şi de intimitate. Poezia scrisă înseninează sufletul, readuce liniştea şi candoarea, te distrage de la tumultul cotidian, pentru ca la un moment dat să realizezi că viaţa a fost şi este mereu simplă şi frumoasă numai atunci când eşti racordat la divinitate. Am considerat mereu că o carte va vedea lumina tiparului atunci când Dumnezeu va considera că are tot ce trebuie în ea... ”Vise târzii” apare în literatura română contemporană pentru a ne reaminti că viaţa este un bun motiv de a învăţa, de a evolua, de a deveni mai înţelept, mai iubitor, mai înţelegător, mai iertător…mai bun. Lectură plăcută!

Prof. ing. Simina Silvia Şcladan

Vizualizări: 165

Comentariu publicat de Mariana Dumitran pe Aprilie 27, 2015 la 4:02pm

Felicitari si mult succes in tot ce faci, Elena!!..

Comentariu publicat de Elena Buldum pe Martie 9, 2016 la 8:08pm

Mulțumesc mult, Maria! O primăvară frumoasă!

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al Cenaclul "Sunetul muzicii" !

Alătură-te reţelei Cenaclul "Sunetul muzicii"

Parteneri

Suflet si spirit de mediator

 ADEVǍRUL

ADVOCACY GRUP SEBES

advocacy.sebes@yahoo.com

                

ECHIPA

VIRGINIA - SMARANDITA BRAESCU


  

si PETRU FAGARAS,  creatorii retelei, administratori principali

 

NICK IOSUB

Administrator activitate

 

MARIANA DUMITRAN

Comentator texte

Activitatea Recentă

blaga valeriu-catalin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Balada unui orfan a utilizatorului blaga valeriu-catalin
Marţi
CIOBOTARIU MARIA a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Balada unui orfan a utilizatorului blaga valeriu-catalin
Sâmbătă
Utilizatorului blaga valeriu-catalin îi place postarea pe blog Balada unui orfan a lui blaga valeriu-catalin
Feb 26
Utilizatorului Petrica Fagaras îi place postarea pe blog Balada unui orfan a lui blaga valeriu-catalin
Feb 26
Postare de log efectuată de blaga valeriu-catalin
Feb 12
Utilizatorului blaga valeriu-catalin îi place postarea pe blog & de Ilinca Basarab a lui Petrica Fagaras
Feb 1
Utilizatorului Petrica Fagaras îi place postarea pe blog & de Ilinca Basarab a lui Petrica Fagaras
Ian 30
Postare de log efectuată de Petrica Fagaras
Ian 30
Lui Petrica Fagaras i-a plăcut profilul lui Faur Emilia
Ian 15
Pictograma profiluluiPetrica Fagaras i-a dăruit un cadou utilizatorului Mediatorul cartii
Sep 18, 2023
Pictograma profiluluiPetrica Fagaras i-a dăruit un cadou utilizatorului Dragomir Alina Simona
Sep 18, 2023
Utilizatorului CIOBOTARIU MARIA îi place postarea pe blog Zapezi de altadata a lui blaga valeriu-catalin
Sep 16, 2023
CIOBOTARIU MARIA a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Imi ninge... a utilizatorului blaga valeriu-catalin
Sep 16, 2023
Utilizatorului CIOBOTARIU MARIA îi place postarea pe blog Imi ninge... a lui blaga valeriu-catalin
Sep 16, 2023
CIOBOTARIU MARIA a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Pe-atunci a utilizatorului blaga valeriu-catalin
Sep 16, 2023
Utilizatorului CIOBOTARIU MARIA îi place postarea pe blog Pe-atunci a lui blaga valeriu-catalin
Sep 16, 2023
CIOBOTARIU MARIA a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Veșnicie a utilizatorului zaxa monica
Sep 16, 2023
Utilizatorului CIOBOTARIU MARIA îi place postarea pe blog Veșnicie a lui zaxa monica
Sep 16, 2023
CIOBOTARIU MARIA a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Zboruri desculțe a utilizatorului zaxa monica
Sep 16, 2023
Utilizatorului CIOBOTARIU MARIA îi place postarea pe blog Zboruri desculțe a lui zaxa monica
Sep 16, 2023

Forum

Nu v-am uitat dragii mei! De aceea, iata, va dedic "raiul lacrimei" mele de pe "plaiul meu românesc"!

Începută de Maria CROCY în Exemplu de Titlu. Cel mai recent răspuns de Mariana Dumitran Apr 14, 2017. 4 Răspunsuri

Azi am gasit un mesaj, care mi-a provocat subit o durere.Indragita scriitoare,  Viorela Codreanu mi-a trimis un mesaj : "Ne-ati uitat cu totul ???" Desi…Continuare

Cuvinte cheie : ţară, cuvânt, iubire

Cura de gândire

Începută de Maria CROCY în Neîncadrat în categorii. Cel mai recent răspuns de Georgeta NEDELCU Iun 20, 2021. 24 Răspunsuri

 Apa are propria-i inteligență : sapă maluri;  hrănește; spală și înmoaie; debordează lin sau sălbatic; vindecă boli; evaporă și ascultă muzică (numai simfonie). Succederea unor emoții intense aduc…Continuare

Cuvinte cheie : crocy, maria, conștiință

Geometria cunoașterii (după „Ascunde poete întristarea” de Emanuel Pope)

Începută de Maria CROCY în Neîncadrat în categorii. Cel mai recent răspuns de Maria CROCY Oct 26, 2015. 15 Răspunsuri

Axă : cer –apă –pământ.Meridian – cuvânt necunoscut din unghi drept.Linia – curbă întinsă,…Continuare

Cuvinte cheie : întristarea, poete, ascunde

Zburați cu propriile voastre aripi

Începută de Bota Claudia în Exemplu de Titlu. Cel mai recent răspuns de CIOBOTARIU MARIA Feb 3, 2022. 4 Răspunsuri

Zburați cu propriile voastre aripiAutor: Claudia BotaZburați mereu în largul vieții,Cu…Continuare

Cuvinte cheie : zbor, aripi, poezie

SUFLETE BĂTRÂNE!

Începută de Smeu-Mare Elena în Neîncadrat în categorii. Cel mai recent răspuns de Smeu-Mare Elena Dec 31, 2014. 4 Răspunsuri

SUFLETE BĂTRÂNE!Citesc Fie cuvintele unui filosof anonim, Fie frica din ochiul omenesc Care vede ce prompt îmbătrânim!Noi, Muritorii, trăim şi mult, dar şi puţin, Pe când cei pe dinăuntru goi Trăiesc…Continuare

DEFINIŢIE

Începută de emilia popescu rusu în Exemplu de Titlu. Cel mai recent răspuns de Mariana Dumitran Oct 26, 2015. 4 Răspunsuri

Iubirea ta... albă pasăre,minusculă,rotindu-se concentric în făptura mea.Iubirea mea...întinderea albastră,scăldând plaja sufletului tău,cu nisipuri aurii mişcătoare...Continuare

JUSTIFICARE

Începută de emilia popescu rusu în Exemplu de Titlu. Cel mai recent răspuns de Mariana Dumitran Aug 16, 2016. 4 Răspunsuri

Un fior străbate fiinţa,nostalgii şi-au făcut cuib în suflet,tristeţi...visări... cu chip de poezie,o pală de lumină înaripează clipa.Viaţa îşi deapănă firul...lumea de rostu-i îşi vedenumai…Continuare

PRIMĂVARA

Începută de Elena Buldum în Exemplu de Titlu. Cel mai recent răspuns de Mariana Dumitran Apr 14, 2017. 3 Răspunsuri

Poema curt d’ELENA BULDUM traduït del romanés al català per PERE BESSÓestació de primaveraen les galtes rogesbotons de peoniesllagrimegenla rosada del matí***anotimp de primăvarăîn obraji roșiiboboci…Continuare

Iarna

Începută de Mariana Bendou în Exemplu de Titlu. Cel mai recent răspuns de Mariana Bendou Dec 26, 2014. 2 Răspunsuri

Iarnã, du-te!…Continuare

Cuvinte cheie : 2014, Bendou, Mariana, iarna

COLAJ ...in versuri

Începută de Aida Zaharia în Exemplu de Titlu. Cel mai recent răspuns de Aida Zaharia Feb 5, 2022. 2 Răspunsuri

SUFLET PERECHE Mi-ai intrat în sufletîn miez de octombrie,Te-ai furișat în adâncul…Continuare

© 2024   Created by Petru Făgăraş.   Oferit de

Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor